Uludağ Üniversitesi Orhangazi Meslek Yüksekokulu Uludağ Üniversitesi Orhangazi Meslek Yüksekokulu
Uludağ Üniversitesi Orhangazi Meslek Yüksekokulu
Mustafa Kemal Atatürk

Peyzaj ve Süs Bitkileri Programı

Program, açık ve yeşil alanların planlama ve tasarımı ile uğraşan bir bilim ve sanat dalı olan peyzaj mimarlığı çalışmalarında ihtiyaç duyulan nitelikli ara eleman talebini karşılamak amacıyla kurulmuştur. Bu doğrultuda adaylara uygulama projelerinin kaliteli olarak hayata geçirilmesini sağlayacak proje teknikleri, bitki materyalini tanıma, yetiştirme konusunda teorik ve uygulamalı dersler verilmektedir.

Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler :

Bu programın mezunlarına “Peyzaj ve Süs Bitkileri Teknikeri“ unvanı verilir. Peyzaj ve Süs Bitkileri teknikerleri mezuniyet sonrası konu ile ilgili belediye v.b. Kamu Kurumlarında, özel peyzaj mimarlığı bürolarında, inşaat firmalarında, süs bitkileri üretimi yapan fidanlık, sera v.b. kuruluşlarda kalifiye ara eleman olarak görev yapabilmektedirler. Dikey geçiş sınavında başarı durumlarına göre de fakültelerin Peyzaj Mimarlığı, Peyzaj Mimarisi ve Kentsel Tasarım, Ziraat Mühendisliği ve Orman Mühendisliği bölümlerine dikey geçiş yapabilmektedirler.

Camiikebir Mh., 16810 Orhangazi/Bursa, Türkiye
online dinle